Traseu de Bun-Simt Turistic - Timișul de Jos
Traseu de Bun Simț - Timisul de Jos
„DN 1, Traseu de Bun-Simt Turistic” - Parcare Timișul de Jos

Acesta este filmul unuia dintre ultimele proiecte la care am fost parteneri. Considerăm că responsabilitatea socială este ceva important, de aceea, consecvent ne implicăm fie în proiecte de ecologizare sau reciclarea deșeurilor.

Mai jos este un fragment din Comunicatul de Presă al inițiatorului Proiectului, Asociatia Bun-Simt Turistic si Atitudine Civica.

„Proiectul “DN 1 – Traseu de Bun-Simt Turistic”, realizat in parteneriat cu CNAIR – DRDP Brasov, continua cu reamenajarea celei de-a patra parcari pe DN1.

Cu sprijinul Eco Synergy SA si Stratos Management SRL, parcarea situata in zona Timisul de Jos, Km. 156 +850, stanga, a fost reamenajata cu cosuri pentru colectarea selectiva a deseurilor, panouri cu mesaje educative privind managementul deseurilor,  scrumiere si masa cu banci pentru turistii care se opresc pentru popas in parcare.

Eco Synergy SA si Stratos Management SRL s-au alaturat campaniei Bun-Simt Turistic din dorinta de a creste responsabilitatea fata de protectia mediului la nivelul intregii tari, pentru a asigura un mediu cat mai curat generatiilor viitoare. Eco Synergy a sprijinit in luna august si reamenajarea parcarii de la Cotul Donului, una dintre cele mai mari si mai poluate parcari de pe DN1.

Mentionam ca prin proiectul “DN 1 – Traseu de Bun-Simt Turistic” ne-am propus reamenajarea tuturor parcarilor si refugiilor de pe tronsonul Bucuresti-Sibiu, iar primul tronson supus reabilitarii este zona cuprinsa intre Azuga si Sibiu.

Toate parcarile se reamenajeaza din fonduri private, provenind din sponsorizari si donatii, iar implicarea companiilor private este esentiala in realizarea obiectivelor din cadrul proiectului, in total urmand sa fie reamenajate peste 90 de parcari si refugii, afectate de deseurile aruncate la intamplare de participantii la trafic.

Chiar daca proiectul este la inceput de drum, putem spune ca semnalele sunt pozitive si suntem increzatori in proiectul nostru deoarece, in urma monitorizarii continutului containerelor instalate, am constatat ca deseurile au fost aruncate la cosul potrivit in proportie de 70%."

Traseu de Bun Simt - Cotul Donului
Traseu de Bun Simț - Cotul Donului
„DN 1, Traseu de Bun-Simt Turistic”

Eco Synergy S.A. se alatura campaniei civice Bun-Simt Turistic din dorinta de a participa la reducerea volumului mare de deseuri abandonate ilegal in parcari si pe marginea drumurilor.

Astfel, cu sprijinul Eco Synergy, incepem reamenajarea uneia dintre cele mai mari parcari de pe DN1 sufocata de gunoaie, parcarea situata la km 148 + 064 in zona cunoscuta sub numele de Cotul Donului, la coborarea dinspre Predeal catre Brasov.

Parcarea de la Cotul Donului va fi reamenajata cu cosuri de gunoi pentru colectarea selectiva a deseurilor aruncate iresponsabil de unii particpanti la trafic si panouri informative, menite sa atraga atentia asupra importantei unui comportament civilizat in parcari si pe drumurile publice. Santierul de reamenajare a parcarii va fi deschis saptamana aceasta, iar lucrarile de reamenajare vor dura 15 zile lucratoare.

Proiectul este realizat in parteneriat cu DRDP Brasov, administratorul legal al DN 1, pe tronsonul Bucuresti – Sibiu. Proiectul DN1, Traseu de Bun-Simt Turistic a aparut ca o necesitate, majoritatea cosurilor de gunoi fiind fie vandalizate, fie distruse de animalele salbatice prezente in zona. DRDP Brasov ecologizeaza parcarile de pe Drumurile Nationale administrate, de cel putin doua ori pe saptamana insa, in perioadele de varf, aproape ca nu fac fata volumului mare de deseuri aruncate iresponsabil de unii participanti la trafic. Montarea cosurilor de gunoi reprezinta o solutie civilizata pentru depozitarea deseurilor si speram ca, asa cum s-a intamplat in cazul celorlalte parcari reamenajate deja, sa reduca semnificativ volumul deseurilor care ajung in natura.

Împreună schimbam mentalități și comportamente!

"PET = Bilet"
Deșeul de Ambalaj te Plimbă prin Oraș

Campania „Deșeul de ambalaj te plimbă prin oraș”, este o inițiativă de educare și conștientizare demarată de Eco Synergy și Rematholding cu sprijinul Metrorex, o campanie-pilot care are scopul de a întregi inițiativele în zona protejării mediului și de a seta mentalitatea legată de sustenabilitate în rândul populației.

Aflată la prima ediție în România, acțiunea a debutat în luna august 2021 când, în premieră, locuitorii din București au putut circula cu metroul, plătind la schimb cu deșeuri de ambalaj.

Cei dornici să participe a trebuit să ofere oricare 5 deșeuri de ambalaj (sticlă, PET-uri sau doze de aluminiu), iar în schimb au primit un bilet de 1 călătorie Metrorex. Campania s-a desfășurat în perioada 02.08.2021 – 20.08.2021.

Mulțumim partenerilor noștri Rematholding și Metrorex, mulțumim celor care au participat la această campanie, demonstrând importanța colectării selective în vederea reciclării, ca un pas major în schimbarea mentalității generale cu privire la  adoptarea unui stil de viață sustenabil.

De la începutul campaniei s-au colectat aproximativ 40 de tone de ambalaje și s-au oferit aproximativ 18.000 de tichete de călătorie, mai mult decât dublul tichetelor preconizate inițial.

În urma rezultatelor acestei campanii-pilot ne simțim încurajați să reluam și să dezvoltăm cât mai multe proiecte de acest gen.

Eco Synergy strânge gunoaiele de pe plajele din Constanța - ECO Synergy
Acțiune de Ecologizare
Eco Synergy strânge gunoaiele de pe plajele din Constanța

Sâmbătă, 31 august 2019, Eco Synergy s-a alăturat acțiunii #ecoUsubacvatic inițiată de Barca lui Zoe și Decathlon România și a desfășurat o acțiune amplă de curățare a plajei Modern din Constanța. În mai puțin de 3 ore, o echipă formată din 12 persoane, în frunte cu directorul general, a reusit să strângă peste 150 kg deșeuri, echivalentul a 60% din cantitatea de kg de deșeuri produse anual de un locuitor.

Conform PNGD (Planul Național de Gestionare a Deșeurilor), populația generează 5 milioane de tone deșeuri municipale din care se colectează selectiv doar 3,4% și se reciclează doar 13% (din care 5% reciclare materială și 8% compostare, coincinerare și alte operațiuni). Din cele 5 milioane de tone, aproximativ 32% reprezintă hârtie și carton, sticlă, plastic, metal.

În acest context, populația are nevoie de exemple și educație în ceea ce privește colectarea selectivă. Tocmai de aceea, Eco Synergy a făcut mai mult decât să urmărească statistici și a trecut la acțiune, acceptând invitația de a se alătura proiectului de ecologizare de pe litoralul românesc și de a-și depăși limitele prin cunoașterea mediului subacvatic și protejarea lui.

Mai mult, Eco Synergy a apreciat implicarea ecologiștilor până în prezent și a răspuns solicitării acestora de a practica sporturile subacvatice suplimentând experiențele de scuba discovery din cadrul proiectului. Cei 12 membri ai echipei Eco Synergy s-au bucurat la rândul lor de lumea subacvatică fiind inițiați în cele două sporturi puse la dispoziție în cadrul proiectului: snorkeling și scuba diving.

ACTIVITĂȚI CSR ECO SYNERGY

Preluăm răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ambalajelor. De asemenea, luăm în serios responsabilitatea noastră socială în ceea ce privește protecția mediului, acțiuni de ecologizare, reciclare sau conștientizare.

Aveți idei? Haideți să le punem în practică împreună!

Încurajăm și sprijinim orice inițiativă îndreptată către conștientizare, educare sau chiar acțiuni de ecologizare orientate către protecția și conservarea mediului și reciclarea ambalajelor.

Aveți o idee sau inițiativă? Contactați-ne. Vom identifica împreună cum putem ajuta la păstrarea unui mediu mai curat și gestiona deșeurile într-un mod mult mai responsabil.

Aveți o Idee sau un Proiect?

TOP