Eco Synergy S.A. se alatura campaniei civice Bun-Simt Turistic din dorinta de a participa la reducerea volumului mare de deseuri abandonate ilegal in parcari si pe marginea drumurilor.

Lansata in 2019, campania Bun-Simt Turistic este o campanie apel la bun-simt si responsabilitate fata de natura si obiectivele turistice din Romania. Campania Bun-Simt Turistic este o alianta de bun-simt intre societatea civila, companiile private din Romania, artisti si vedete si Institutiile Statului care, prin actiunile si solutiile oferite, transmit un mesaj coerent cu privire la importanta adoptarii unei conduite responsabile fata de mediul inconjurator.

Prezenta din 2018 in piata managementului deseurilor de ambalaje si implementand raspunderea producatorilor in domeniul reciclarii ambalajelor pentru peste 1000 de companii din Romania, Compania Eco Synergy este implicata si in multe proiecte civice care au ca scop protejarea mediului si determinarea publicului larg de a adopta oconduita responsabila fata de mediul inconjurator.

Astfel, cu sprijinul Eco Synergy, incepem reamenajarea uneia dintre cele mai mari parcari de pe DN1 sufocata de gunoaie, parcarea situata la km 148 + 064 in zona cunoscuta sub numele de Cotul Donului, la coborarea dinspre Predeal catre Brasov.

Parcarea de la Cotul Donului va fi reamenajata cu cosuri de gunoi pentru colectarea selectiva a deseurilor aruncate iresponsabil de unii particpanti la trafic si panouri informative, menite sa atraga atentia asupra importantei unui comportament civilizat in parcari si pe drumurile publice. Santierul de reamenajare a parcarii va fi deschis saptamana aceasta, iar lucrarile de reamenajare vor dura 15 zile lucratoare.

Proiectul este realizat in parteneriat cu DRDP Brasov, administratorul legal al DN 1, pe tronsonul Bucuresti – Sibiu. Proiectul DN1, Traseu de Bun-Simt Turistic a aparut ca o necesitate, majoritatea cosurilor de gunoi fiind fie vandalizate, fie distruse de animalele salbatice prezente in zona. DRDP Brasov ecologizeaza parcarile de pe Drumurile Nationale administrate, de cel putin doua ori pe saptamana insa, in perioadele de varf, aproape ca nu fac fata volumului mare de deseuri aruncate iresponsabil de unii participanti la trafic. Montarea cosurilor de gunoi reprezinta o solutie civilizata pentru depozitarea deseurilor si speram ca, asa cum s-a intamplat in cazul celorlalte parcari reamenajate deja, sa reduca semnificativ volumul deseurilor care ajung in natura.

Împreună schimbam mentalități și comportamente!