Blog Eco Synergy
Eco Synergy » Blog

Conceptul „Zero deșeuri” – o inițiativă necesară pentru societate
Principiul „Zero deșeuri” respectă câteva criterii bine determinate: reducerea generării deșeurilor, compostarea, reutilizarea sau reciclarea deșeurilor generate.
Practicile „zero deșeuri” pot crea multe beneficii, cum ar fi îmbunătățirea relațiilor în cadrul comunității, stimularea economiei locale și economisirea de energie, apă și alte resurse.

Ecosistemul terestru – ce reprezintă și care sunt soluțiile pentru conservarea acestuia
Ecosistemele terestre sunt comunitățile complexe și diverse de organisme vii, mediul lor fizic și interacțiunile care modelează viața pe uscat. Acestea cuprind numeroase habitate, de la pădurile tropicale dense din Amazon…

Depozitele de deșeuri, în contrast cu marile edificii culturale europene. Cum gestionează UE problema gropilor de gunoi?
Implementarea, aplicarea și executarea corectă a legislației UE privind deșeurile reprezintă prioritățile cheie ale politicii de mediu ale UE, după cum menționează site-ul oficial al Comisiei Europene.

Implementarea Directivei-cadru privind deșeurile – România, în grupa de risc
Implementarea, aplicarea și executarea corectă a legislației UE privind deșeurile reprezintă prioritățile cheie ale politicii de mediu ale UE, după cum menționează site-ul oficial al Comisiei Europene.

Top 5 tendințe în etichetare și ambalare în 2023: de ce trasabilitatea deșeurilor este crucială pentru un lanț de aprovizionare transparent și sustenabil
Cerințele consumatorilor, măsurile luate împotriva contrafacerii și cerințele de reglementare fac subiectul dezbaterilor cu privire la necesitatea unor noi niveluri de vizibilitate și trasabilitate pe tot parcursul ciclului de viață al produsului.

Tendințe în industria ambalajelor în 2023
În ultimii ani, industria de ambalaje a trecut printr-o serie de schimbări la nivel global.
Tendințele de ambalare pe care le remarcăm, după ce am trecut de prima jumătate a lui 2023, includ o atenție sporită asupra principiilor sustenabilității.

Reciclarea materialelor de construcție – procedura care trebuie aplicată de către firmele de construcție
Abordarea corectă a problemei deșeurilor reprezintă o prioritate pentru societatea modernă. Uniunea Europeană și România au drept scop principal aplicarea unui demers corespunzător, care să elimine efectul negativ asupra mediului înconjurător.

Impactul clădirilor asupra mediului – soluții eficiente pentru reducerea efectului negativ
În ultima perioadă, studiile științifice au demonstrat efectul negativ, pe care civilizația umană îl are asupra mediului înconjurător. Dintre numeroasele activități din cadrul economiei, o pondere însemnată în acest sens este înregistrată de diverse tipuri de construcții ridicate pe tot globul.

Reciclarea panourilor fotovoltaice – metode de reciclare și sfaturi utile pentru antreprenori
Panourile fotovoltaice sunt din ce în ce mai căutate, iar industria energiei regenerabile este în continuă dezvoltare. Însă, nu doar utilizarea panourilor reprezintă un pas important…

Impactul energiei electrice asupra mediului și soluții pentru reducerea acestuia
Energia are un rol esențial în dezvoltarea civilizației umane. De-a lungul timpului au fost utilizate diverse surse de energie, dintre acestea remarcându-se cea electrică. În lipsa curentului electric, omenirea nu ar putea să atingă un grad de dezvoltare ridicat

Modificări legislative – Legea 175/2023
Modificări legislative aduse de Legea nr. 175/2023 privind aprobarea şi modificarea OUG 125/2022, respectiv pentru modificarea şi completarea OUG 196/2005 privind Fondul pentru mediu

Ecosistemul marin – ce este și cum poate fi protejat?
Ecosistemele marine sunt foarte importante, deoarece cuprind o diversitate considerabilă de plante, animale și microorganisme care trăiesc în acest mediu complex.

Levigat – tot ce trebuie să știi despre acest subprodus al depozitării deșeurilor
Problemele ridicate de depozitarea deșeurilor în așa numitele „gropi de gunoi” încep să fie tot mai spinoase pe măsură ce cantitatea resturi municipale și industriale cu diverse proveniențe și calități crește tot mai accentuat.

Reciclarea cuprului – cum se realizează și în ce scop poate fi refolosit acest metal
Deși cantitatea de resurse este limitată pe planetă, acestea sunt folosite într-un ritm alarmant. Chiar și materialele care nu atrag, la momentul actual, foarte multă atenție pot deveni o materie rară dacă nu se iau măsuri, iar printre ele se află și cuprul.

Generator de deșeuri – ce înseamnă acest lucru și ce obligații legale au operatorii economici
Problema deșeurilor este una dintre cele mai grave din întreaga lume, având uneori efecte ireversibile asupra mediului înconjurător.