București, 13 August 2021

Ne bucură foarte mult interesul manifestat pentru Campania „PET=bilet” (Deșeul de ambalaj te plimbă prin oraș) și ne confirmă faptul că inițiativa de educare și conștientizare a populației asupra importanței protejării mediului, demarată de Eco Synergy și Rematholding cu sprijinul Metrorex, și-a atins obiectivele.

Ca urmare a participării masive a populației la acest proiect, dorim să anunțăm că stocul de bilete oferite în schimbul a cinci deșeuri de ambalaj se va epuiza la sfârșitul acestui weekend.

Mulțumim partenerilor noștri Rematholding și Metrorex, mulțumim celor care au participat la această campanie, demonstrând importanța colectării selective în vederea reciclării, ca un pas major în schimbarea mentalității generale cu privire la  adoptarea unui stil de viață sustenabil.

De la începutul campaniei s-au colectat aproximativ 40 de tone de ambalaje și s-au oferit aproximativ 18.000 de tichete de călătorie, mai mult decât dublul tichetelor preconizate inițial.

În urma rezultatelor acestei campanii-pilot ne simțim încurajați să reluam și să dezvoltăm cât mai multe proiecte de acest gen.

ECO SYNERGY S.A. este o organizație care implementează răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ambalajelor și deșeurilor de ambalaje, cu acoperire națională. Preluarea responsabilităților de mediu reprezintă pentru ECO SYNERGY nu doar conformarea cu legislația specifică, ci și un pas important în educarea societății și protejarea mediului și o componentă importantă în contextul modelului de economie circulară către care ne dorim să ne îndreptăm ca și societate.

Rematholding este o companie de top din domeniul reciclării deșeurilor care colectează, valorifică și reciclează toate categoriile de deșeuri pentru a le reintroduce în circuitul economic:„Vom susține întodeauna campaniile de educare a cetățenilor, acestea fiind esențiale pentru reducerea cantităților de deșeuri care poluează râurile, pădurile sau ajung la groapa de gunoi.”