Traseu de Bun Simt Turistic - Timisul de Jos 
Acesta este filmul unuia dintre ultimele proiecte la care am fost parteneri. Considerăm că responsabilitatea socială este ceva important, de aceea, consecvent ne implicăm fie în proiecte de ecologizare sau reciclarea deșeurilor.

Mai jos este un fragment din Comunicatul de Presă al inițiatorului Proiectului, Asociatia Bun-Simt Turistic si Atitudine Civica.

„Proiectul “DN 1 – Traseu de Bun-Simt Turistic”, realizat in parteneriat cu CNAIR – DRDP Brasov, continua cu reamenajarea celei de-a patra parcari pe DN1.

Cu sprijinul Eco Synergy SA si Stratos Management SRL, parcarea situata in zona Timisul de Jos, Km. 156 +850, stanga, a fost reamenajata cu cosuri pentru colectarea selectiva a deseurilor, panouri cu mesaje educative privind managementul deseurilor,  scrumiere si masa cu banci pentru turistii care se opresc pentru popas in parcare.

Eco Synergy SA si Stratos Management SRL s-au alaturat campaniei Bun-Simt Turistic din dorinta de a creste responsabilitatea fata de protectia mediului la nivelul intregii tari, pentru a asigura un mediu cat mai curat generatiilor viitoare. Eco Synergy a sprijinit in luna august si reamenajarea parcarii de la Cotul Donului, una dintre cele mai mari si mai poluate parcari de pe DN1.

Mentionam ca prin proiectul “DN 1 – Traseu de Bun-Simt Turistic” ne-am propus reamenajarea tuturor parcarilor si refugiilor de pe tronsonul Bucuresti-Sibiu, iar primul tronson supus reabilitarii este zona cuprinsa intre Azuga si Sibiu.

Toate parcarile se reamenajeaza din fonduri private, provenind din sponsorizari si donatii, iar implicarea companiilor private este esentiala in realizarea obiectivelor din cadrul proiectului, in total urmand sa fie reamenajate peste 90 de parcari si refugii, afectate de deseurile aruncate la intamplare de participantii la trafic.

Chiar daca proiectul este la inceput de drum, putem spune ca semnalele sunt pozitive si suntem increzatori in proiectul nostru deoarece, in urma monitorizarii continutului containerelor instalate, am constatat ca deseurile au fost aruncate la cosul potrivit in proportie de 70%.”