Blog - reciclarea cuprului - cum se realizeaza si in ce scop poate fi refolosit

Reciclarea cuprului – cum se realizează și în ce scop poate fi refolosit acest metal

Eco Synergy » Deseuri » Deseuri metale » Reciclarea cuprului – cum se realizează și în ce scop poate fi refolosit acest metal

Deși cantitatea de resurse este limitată pe planetă, acestea sunt folosite într-un ritm alarmant. Chiar și materialele care nu atrag, la momentul actual, foarte multă atenție pot deveni o materie rară dacă nu se iau măsuri, iar printre ele se află și cuprul.

Cuprul este un metal folosit în multe produse cotidiene, precum cablurile sau bijuteriile, iar reciclarea acestuia este un proces mult mai prietenos cu mediul decât extragerea cuprului nou. Dat fiind că operatorii economici consumă cantități considerabile de materiale, reutilizarea acestora trebuie să devină un obiectiv pentru orice companie. Iată ce trebuie să știi despre reciclarea cuprului.

1. Reciclarea cuprului – ce este cuprul și cum se reciclează

Cuprul este un tip de metal folosit în cablaje, motoare, instalații sanitare, mașini, acoperișuri și alte obiecte de folosință cotidiană. Cuprul este un metal neferos și, de aceea, este mai scump decât cele din categoria feroaselor. 

Acest material este, de asemenea, deosebit de bun la conducerea electricității. Argintul este singurul alt material din lume cu proprietăți conductoare mai ridicate. De aceea, cuprul este folosit pentru realizarea cablurilor. Utilizat de electricieni la crearea rețelelor electrice și important pentru lucrătorii din construcții atunci când construiesc în jurul liniilor electrice. Cuprul este o resursă esențială în activitatea industrială și nu numai.

Reciclarea metalelor și a cuprului, în special, este un proces foarte detaliat. Există variații în funcție de tipul de cupru supus acestui proces, dar în general trece prin aceleași etape.

În primul rând, este trecut printr-o linie de asamblare care îl descompune în bucăți foarte mici care separă cuprul pur de orice izolație sau orice alte obiecte cu care este combinat. Există, de asemenea, etape în care cuprul este amestecat cu alte materiale, cum ar fi plumbul sau staniul. Procesele de reciclare a cuprului pot sări peste rafinare și pot păstra materialele împreună, dacă acest aspect reduce costurile. 

După ce toate izolațiile și alte materiale sunt separate de cupru, acesta este supus unui proces special. Trece printr-un screener care îi examinează calitatea, apoi este trecut printr-un separator de densitate pentru o separare mai fină. Este supus unei inspecții și este în cele din urmă dus la etapa finală a procesului, unde este transformat în tije de 5/16. Aceste tije sunt apoi folosite pentru a executa orice produs este necesar. Va fi din nou în magazin, pe raft, fără niciun semn că ar fi reciclat, cu excepția unui autocolant pe ambalaj.

Există cerințe foarte stricte pe tot parcursul procesului și tot cuprul care iese din procesul de reciclare va fi cât mai curat și pur posibil. Colaborarea cu o companie specializată în transfer de responsabilitate îți va aduce siguranța că totul se va desfășura în conformitate cu standardele din domeniu. Cuprul utilizat în cablaje este cel mai dificil de reciclat.

Blog - 2. Refolosirea și reciclarea cuprului

2. Refolosirea și reciclarea cuprului

Avantajul acestui material este că poate fi reutilizat după reciclare, deoarece nu își pierde calitățile. Se estimează că două treimi din cele 550 de milioane de tone de cupru produse din 1900 sunt încă în uz productiv și astăzi, fără diferențe de proprietate vizibile între cel extras și cel secundar reciclat. Peste o treime din cererea globală de cupru este în prezent satisfăcută prin reciclare. Pentru a participa la implementarea măsurilor de valorificare a resurselor, poți apela la specialiști care se ocupă de obținerea avizelor și cu consultanță de mediu, pentru a avea parte de proceduri de încredere pentru compania ta.

Responsabilitatea consumatorilor și a organizațiilor este să folosească în mod sustenabil resursele disponibile în mediu, iar cuprul se numără printre acestea. Nu ezita să inițiezi aceste măsuri în propria companie!

 

Sursa foto: Pexels.com

Distribuie

Comments are closed.