Reciclarea aluminiului beneficii pentru afacerea ta ai pentru mediul inconjurator

Reciclarea aluminiului: beneficii pentru afacerea ta și pentru mediul înconjurător

Eco Synergy » Reciclare » Reciclarea aluminiului: beneficii pentru afacerea ta și pentru mediul înconjurător

Dacă au fost vremuri în care grija față de mediul înconjurător era mai degrabă considerată o tendință în companiile mari, în zilele noastre sustenabilitatea afacerii tale trebuie să fie o prioritate. Astfel, este nevoie să cunoști tipurile de deșeuri pe care compania ta le produce și te poți bucura de beneficiile economiei circulare


Reciclarea aluminiului este una dintre cele mai productive tipuri de prelucrare a deșeurilor în compania ta. Datorită capacității acestui metal de a fi reciclat de nenumărate ori fără a-și pierde proprietățile, aluminiul este una dintre cele mai avantajoase materii prime. Vei contribui, astfel, la protecția mediului înconjurător. Vei afla din acest articol ce presupune reciclarea aluminiului și avantajele acestui proces, precum și felul în care aluminiul poate aduce beneficii pentru afacerea ta, precum și pentru planetă.

ce presupune reciclarea aluminiului

1. Ce presupune reciclarea aluminiului?

 

Reciclarea aluminiului este procesul prin care deșeurile de aluminiu pot fi reutilizate în produse, după producția sa inițială. Este un proces simplu prin care metalul este topit, ceea ce înseamnă că se consumă mult mai puțină energie decât crearea unor noi produse din aluminiu.

 

Aluminiul este un material reciclabil la infinit, fiind nevoie de până la 95% mai puțină energie pentru a-l recicla decât pentru a produce aluminiu primar.

Acest lucru limitează, de asemenea, emisiile, inclusiv gazele cu efect de seră. Reciclarea aluminiului produce, în general, economii semnificative de costuri față de producția de aluminiu nou, chiar și atunci când sunt luate în considerare costurile de colectare, separare și reciclare. 

 

Pe termen lung, se poate vorbi de economii naționale și mai mari, atunci când se ia în considerare reducerea costurilor de capital asociate depozitelor de gunoi, minelor și transportului internațional de aluminiu brut.

Beneficiile reciclarii dozelor de aluminiu pentru mediul inconjurator

2. Beneficiile reciclării dozelor de aluminiu pentru mediul înconjurător

În zilele noastre, aluminiul este un element comun al majorității ambalajelor, fiind materialul primar pentru nenumărate băuturi. Acest lucru se datorează durabilității și capacității ușoare a materialului. 

Cele mai importante beneficii pentru reciclarea dozelor de aluminiu sunt:

  • Economisirea energiei. Reciclarea aluminiului salvează aproximativ 90% din energia utilizată în extragerea aluminiului din minereul său de bauxită. De exemplu, energia folosită pentru producerea a două cutii de aluminiu este egală cu producerea a 60 din material reciclat. 
  • Reducerea emisiilor cu efect de seră. Producerea de aluminiu din minereu de bauxită emite dioxid de carbon ca produs secundar. Se estimează că aluminiul și dioxidul de carbon sunt produse în cantități egale în timpul acestui proces. Când este eliberat în atmosferă, dioxidul de carbon poate fi cu adevărat dăunător, iar acest lucru poate fi evitat prin reciclarea aluminiului. 
  • Reducerea resurselor. Aluminiul este produs din materie primă naturală numită bauxită. În timp ce bauxita este disponibilă din abundență, procesul de exploatare este dăunător mediului înconjurător, afectând solul și fauna. Reciclarea aluminiului elimină acest proces și permite reutilizarea aluminiului deja extras.

Diminuarea depozitelor de gunoi. Fiecare metal aruncat va ajunge în depozitele de gunoi, dar prin reutilizarea aluminiului, aceste deșeuri se reduc. Reciclarea dozelor de aluminiu asigură economisirea resurselor naturale.

3. Reciclarea aluminiului și afacerea ta

În cazul în care consumul de aluminiu sau alte deșeuri intră în specificul companiei tale,

reciclarea aluminiului si afacerea ta

trebuie să fii informat în legătură cu legislația națională pentru protejarea mediului înconjurător. Tocmai de aceea, este esențial să apelezi la profesioniști pentru a te asigura că respecți aceste reglementări. În acest fel, vei putea putea opta pentru externalizare către un operator economic autorizat pentru preluarea responsabilității pentru deșeuri de ambalaje

Prin reciclare, compania ta poate contribui la un preț mai accesibil al aluminiului, precum și venituri suplimentare din acest proces. Mai mult decât atât, vei putea evita costuri suplimentare de producție sau chiar amenzi în cazul în care nu sunt respectate reglementările de depozitare a deșeurilor conform legislației locale sau naționale. În plus, grija companiei tale față de protejarea mediului înconjurător se va traduce într-o imagine pozitivă în industria din care faci parte, ceea ce înseamnă, automat, mai mulți clienți și proiecte. 

Reciclarea aluminiului este una dintre cele mai bune măsuri pe care le poți lua în compania ta, alături de reciclarea altor tipuri de deșeuri, conform specificului afacerii. Într-o lume tot mai acaparată de consumerism, îndreptarea atenției către reducerea resurselor naturale este cel mai înțelept lucru pe care îl poți face pentru societate prin activitatea companiei tale. 

Sursa foto: Pexels.com, Shutterstock.com

Distribuie

Comments are closed.