ECO SYNERGY

TRANSFER DE RESPONSABILITATE

CE PRESUPUNE TRANSFERUL DE RESPONSABILITATE DE MEDIU

Conform Legii 249/2015 privind valorificarea sau incinerarea in instalatii specifice cu valorificare de energie si, respectiv, reciclarea deseurilor de ambalaje, obiectivele anuale de reciclare (tinte) se impart in urmatoarele categorii:

  • 60% din greutate pentru sticla;
  • 60% din greutate pentru hartie/carton;
  • 50% din greutate pentru metal;
  • 22,5% din greutate pentru plastic, luandu-se in considerare doar materialul sub forma de plastic;
  • 15 % din greutate pentru lemn.

În cazul neîndeplinirii obiectivului anual de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje (60% din greutatea totala a ambalajelor introduse in piata nationala), se plateste o penalitate de 2 lei/kg pentru diferenta dintre obiectivul anual si obiectivul efectiv realizat de catre operatorii economici responsabili.

In plus, daca autoritatile constata, intr-un control fiscal pentru ultimii 5 ani de activitate, ca firma dvs nu a valorificat conform legii ambalajele, atunci se stabilesc sumele de plata retroactive, pana la data controlului.

O Organizatie de Transfer de Responsabilitate vine in ajutorul operatorilor economici care au obligatia de a raporta cantitatile de ambalaje si de a recicla si valorifica deseurile de ambalaje pana la tintele minime prevazute in lege.

ECO SYNERGY preia astfel responsabilitatea operatorilor economici de a raporta ambalajele si valorifica deseurile de ambalaje.

Consultanta de mediu?

TOP