ECO SYNERGY

TRANSFER DE RESPONSABILITATE

CE PRESUPUNE TRANSFERUL DE RESPONSABILITATE DE MEDIU

Conform Legii 249/2015 privind valorificarea sau incinerarea in instalatii specifice cu valorificare de energie si, respectiv, reciclarea deseurilor de ambalaje, obiectivele anuale de reciclare (tinte) se impart in urmatoarele categorii

 • Obiectiv

  Procent nou 2023 (%)

  Procent actual (%)

  Obiectiv global de valorificare

  65

  60

  Obiectiv global de reciclare

  60

  55

  Obiectiv de reciclare hartie – carton

  70

  60

  Obiectiv de reciclare materiale plastice

  45

  22,5

  Obiectiv de reciclare sticla

  65

  60

  Obiectiv de reciclare otel

  70

  50

  Obiectiv de reciclare aluminiu

  30

  21

  Obiectiv de reciclare lemn

  50

  15

În cazul neîndeplinirii obiectivului anual de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje, se plateste o penalitate de 2 lei/kg pentru diferenta dintre obiectivul anual si obiectivul efectiv realizat de catre operatorii economici responsabili.

In plus, daca autoritatile constata, intr-un control fiscal pentru ultimii 5 ani de activitate, ca firma dvs nu a valorificat conform legii ambalajele, atunci se stabilesc sumele de plata retroactive, pana la data controlului.

O Organizatie de Transfer de Responsabilitate vine in ajutorul operatorilor economici care au obligatia de a raporta cantitatile de ambalaje si de a recicla si valorifica deseurile de ambalaje pana la tintele minime prevazute in lege.

ECO SYNERGY preia astfel responsabilitatea operatorilor economici de a raporta ambalajele si valorifica deseurile de ambalaje.

Consultanta de mediu?

TOP