Campanie-reciclare

Campania „Deșeul de ambalaj te plimbă prin oraș” se lansează în București

Eco Synergy » Campanii CSR » Campania „Deșeul de ambalaj te plimbă prin oraș” se lansează în București

București, 29 iulie 2021

Campania „Deșeul de ambalaj te plimbă prin oraș”, este o inițiativă de educare și conștientizare demarată de Eco Synergy și Rematholding cu sprijinul Metrorex, o campanie-pilot care are scopul de a întregi inițiativele în zona protejării mediului și de a seta mentalitatea legată de sustenabilitate în rândul populației.

Aflată la prima ediție în România, acțiunea debutează în luna august 2021 când, în premieră, locuitorii din București pot circula cu metroul, plătind la schimb cu deșeuri de ambalaj.

Campanie-reciclare-deseul-de-ambalaj-te-plimba-prin-oras

Cei dornici să participe vor trebui să ofere oricare 5 deșeuri de ambalaj (sticlă, PET-uri sau doze de aluminiu), iar în schimb vor primi un bilet de 1 călătorie Metrorex. Campania se va desfășura în perioada 02.08.2021 – 20.08.2021 iar punctele de colectare și de oferire a biletului de călătorie se găsesc la următoarele stații: stația de metrou Dimitrie Leonida în fiecare zi între orele 07.00 – 10.00 și stația de metrou Pipera în fiecare zi între orele 16.00 – 19.00.

Obiectivele principale ale campaniei sunt: conștientizarea importanței colectării selective, o activitate care în Romania trebuie îmbunătățită pe toate palierele, public și privat și, evident, încurajarea folosirii transportului public, ca alternativă viabilă pentru reducerea gazelor cu efect de seră (GES) și, implicit, reducerea poluării.

Campania „Deșeul de ambalaj te plimbă prin oraș”

Directorul General ECO SYNERGY S.A., Luminița Roșca: „Colectarea selectivă trebuie să devină un reflex, o activitate pe care o facem zi de zi, fie că suntem acasă, la birou sau în vacanță. Acțiunile pe care le facem sau nu le facem zilnic pot avea un efect pozitiv uriaș asupra mediului, iar faptul că trebuie sa fim responsabili în ceea ce privește protejarea mediului nu este opțional. O facem pentru noi, pentru a trăi civilizat și în curățenie și, pe termen lung, pentru generațiile viitoare care ne vor urma exemplul și vor trăi într-un mediu curat, beneficiind de resurse și condiții pentru o viață normală.”

ECO SYNERGY S.A. este o organizație care implementează răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ambalajelor și deșeurilor de ambalaje, cu acoperire națională. Preluarea responsabilităților de mediu reprezintă pentru ECO SYNERGY nu doar conformarea cu legislația specifică, ci și un pas important în educarea societății și protejarea mediului și o componentă importantă în contextul modelului de economie circulară către care ne dorim să ne îndreptăm ca și societate.

Rematholding este o companie de top din domeniul reciclării deșeurilor care colectează, valorifică și reciclează toate categoriile de deșeuri pentru a le reintroduce în circuitul economic:„Vom susține întodeauna campaniile de educare a cetățenilor, acestea fiind esențiale pentru reducerea cantităților de deșeuri care poluează râurile, pădurile sau ajung la groapa de gunoi.”

 REGULAMENTUL OFICIAL AL CAMPANIEI PROMOTIONALE:

Citește sau descarcă Regulamentul: „Deșeul de ambalaj te plimba prin oraș” 

Distribuie

Comments are closed.