Blog - Reciclarea cablurilor electrice – Cum se face și alte informații utile pentru antreprenori

Reciclarea cablurilor electrice – cum se face și alte informații utile pentru antreprenori

Eco Synergy » Reciclare » Reciclarea cablurilor electrice – cum se face și alte informații utile pentru antreprenori

Reciclarea este foarte importantă și este esențial ca aceasta să fie făcută corespunzător, conform normelor în vigoare. Există mai multe categorii de deșeuri care pot fi colectate, sortate și, apoi, reciclate – de aceea, este recomandat să te documentezi cu privire la fiecare categorie în parte, pentru a fi sigur că acționezi urmând etapele principale. Dacă ai un business care generează deșeuri, trebuie să ții cont de faptul că acestea trebuie gestionate în așa fel încât să nu aibă un efect negativ asupra mediului înconjurător. Cablurile electrice sunt folosite într-o multitudine de activități și, din acest motiv, trebuie să știi exact ce poți face pentru a te ocupa de reciclarea acestora, dar și de celelalte amănunte adiacente.

 

1. Reciclare cabluri electrice – cum se face?

Reciclarea cablurilor este un procedeu relativ complex, în cadrul căruia anumite materiale sunt reciclate, iar altele sunt distruse. Totul depinde de compoziția acestora și de categoria din care fac parte. De exemplu, cablurile care au conductoare realizate din fire groase de aluminiu sau cupru, pot fi separate prin procedee mecanice. Însă, dacă respectivele cabluri sunt flexibile și au conductorul realizat din fire subțiri din cupru, reciclarea nu poate fi făcută prin separare mecanică  – în acest caz, se va realiza o separare electrostatică. Prin această metodă, materialele în cauză sunt încărcate electrostatic și cedează sarcinile respective în intervale de timp diferite. Astfel, acestea parcurg o anumită distanță pe un tambur metalic rotativ, care este legat electric la pământ, și se desprind de pe tambur în momente diferite, favorizând și declanșând separarea.

Totuși, metodele pot varia în funcție de echipamentele utilizate, dar și în funcție de materialele care trebuie reciclate. Dacă firma ta generează astfel de deșeuri, este important să te informezi cu privire la opțiunile pe care le ai la dispoziție pentru a te asigura că acestea sunt reciclate în mod corespunzător. Poți colabora cu profesioniști care să te poată îndruma în direcția potrivită, oferindu-ți detaliile de care ai nevoie pentru a înțelege care sunt variantele disponibile. În plus, aceștia îți pot oferi cele mai bune soluții pentru tine și pentru compania ta, luând în calcul toate aspectele aferente.

Blog - 1. Reciclare cabluri electrice - Cum se face - cabluri

2. Colectare și reciclare cabluri electrice – informații utile pentru antreprenori

De asemenea, antreprenorii nu trebuie să aibă în vedere doar specificitățile procesului de reciclare, ci și celelalte inițiative pe care le pot avea în acest sens. De exemplu, pentru a avea o afacere cu adevărat sustenabilă, trebuie să ții cont de mai multe lucruri. În primul rând, este recomandat să te asiguri că respecți toate normele în vigoare și că deșeurile pe care le produci sunt colectate, sortate și reciclate într-un mod corespunzător. Pentru a reuși acest lucru și pentru a putea ține pasul cu toate etapele pe care trebuie să le parcurgi, poți opta pentru un transfer de responsabilitate. Acest lucru înseamnă că o organizație OTR (organizație de transfer de responsabilitate) se va ocupa cu tot ceea ce presupune reciclarea și valorificarea deșeurilor. Astfel, vei delega aceste sarcini și le vei transfera unor specialiști care vor avea grijă să respecte legislația de mediu și să întocmească toate rapoartele și documentele necesare (punându-ți la dispoziție, în același timp, consultanță de mediu). De altfel, organizația va răspunde în fața autorităților în ceea ce privește toate aspectele care au legătură cu preluarea responsabilității extinse, se va ocupa cu trasabilitatea deșeurilor, va optimiza costurile și îți va oferi un cadru transparent și eficient.  


Blog - 2. Colectare si reciclare cabluri electrice - Informatii utile pentru antreprenori - cabluri, fundal negru

Așadar, dacă firma ta generează deșeuri electrice sau alte tipuri de deșeuri, trebuie să găsești cele mai bune soluții pentru a fi sigur că respecți legislația și că acționezi în așa fel încât să ai o companie sustenabilă. În concluzie, te poți documenta atât cu privire la metodele de reciclare a cablurilor electrice existente, cât și în ceea ce privește pașii pe care îi poți face pentru a gestiona aceste potențiale probleme de mediu, într-un mod eficace și inteligent. Cu siguranță, vei găsi o modalitate perfectă de a îmbina toate aceste elemente, într-o manieră profesionistă și responsabilă. Nu te teme să colaborezi cu profesioniști care te pot ajuta să gestionezi cât mai bine toate aceste lucruri!

 

Sursă foto: pixabay.com

Distribuie

Comments are closed.