Legislatie - Eco Synergy

ANALIZA HOTARAREA NR. 1074/2021 privind stabilirea sistemului de garanție-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile

Eco Synergy » Noutati legislative » ANALIZA HOTARAREA NR. 1074/2021 privind stabilirea sistemului de garanție-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile

In data de 06.10.2021 a fost publicat in Monitorul Oficial Hotararea nr. 1074/2021 privind stabilirea sistemului de garanție-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile, cu intrare in vigoare in 06.10.2021.

Hotararea vizeaza AMBALAJELE NEREUTILIZABILE

  • Definitie: ambalaj care a fost conceput, proiectat și introdus pe piață pentru a realiza, în cadrul ciclului său de viață, un singur ciclu sau o singură rotație, neputând fi reumplut sau reutilizat în același scop pentru care a fost conceput;
  • Marcaj: Producatorii sunt obligati sa marcheze ambalajele SGR introduse pe piata nationala cu un simbol reprezentativ care indica apartenenta produsului la sistemul de garantie-returnare si cu un cod de bare specific.
  • Garantie baneasca: Incepand cu data de 1 octombrie 2022 si pana cel putin la data de 30 septembrie 2023 valoarea garantiei este in cuantum de 0,5 pentru toate tipurile de ambalaj SGR introduse pe piata dupa 1 octombrie 2022.
  • Tip ambalaj: ambalaje primare nereutilizabile din sticla, plastic sau metal, cu volume cuprinse intre 0,1 l si 3 l (bauturi spirtoase, vinuri, apa)
  • Gestionarea garantiei: de catre administrator sistem

Vizualizează sau descarcă principalele obligatii, categoriile de produse supuse obligatiei, calendarizarea obligatiilor si penalitatile pentru neindeplinirea acestora.

Distribuie

Comments are closed.